VIDEO+ FOTO| Ora pământului, marcată la Râmnicu Sărat. A fost prezent și subprefectul județului Buzău, Gabriel Ilie

Ultima sâmbătă din luna Martie a adus la Râmnicu Sărat cea mai mare acțiune voluntară de mediu Earth Hour (Ora Pământului), la care s-au alăturat sute de râmniceni, voluntarii și membrii echipei de proiect “Iubesc Râmnicu Sărat”, din cadrul Corpului European de Solidaritate, viceprimarul municipiului, Florian Nicolae, administratorul public, Florin Ceparu și subprefectul județului Buzău, Gabriel Ilie. Evenimentul a fost organizat de Asociația de Tineret ONIX.

Sâmbătă seara, de la orele 19:00, râmnicenii au celebrat Ora Pământului, în zona centrală din vecinătatea magazinului Victoria, unde, timp de o oră, iluminatul public a fost întrerupt, iar participanții au venit însoțiți de candele aprinse care au creat o mare de lumină. Tinerele talente, Alexia Nedelcu și Oana Pîrvu, au generat o atmosferă minunată pe ritm de chitară.


După momentul muzical, râmnicenii au mers în Piațeta Primăriei, unde au lansat peste 30 de lampioane spre cer.

lansare lampioane în Piațeta Primăriei Râmnicu Sărat
lansare lampioane în Piațeta Primăriei Râmnicu Sărat

Earth Hour sau Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile, fiind organizat în peste 180 de țări, inclusiv România, iar evenimentul atrage atenția asupra schimbărilor climatice, a poluării, fiind marcat în ultima sâmbătă din luna martie.