De Ziua Poliției, din nou în mijlocul comunității râmnicene

Cu ocazia aniversării a 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române, duminică dimineață, o caravană de autospeciale s-a deplasat în piațeta Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, unde au fost organizate activități ce i-au adus din nou pe polițiștii buzoieni alături de cei mici.

Copiii au fost dornici să-i reîntâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape autospecialele de poliție.

Polițiștii i-au lăsat să acționeze sistemele acustice și luminoase, tocmai pentru a înțelege cum funcționează.

Unul dintre momentele inedite a fost creat de polițiștii criminaliști, care și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și pentru a preleva urme, chiar de pe caroseria laboratorului criminalistic, autospeciala ieșind cam „afumată” în urma experimentului.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noul laborator mobil de educație rutieră, recent intrat în dotarea Serviciului Rutier, special destinat și echipat pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite.

Implicați în activități au fost și polițiștii din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, care le-au răspuns atât elevilor, cât și cadrelor didactice la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri.

Pentru timpul petrecut împreună, drept mulțumire, le-am oferit celor prezenți mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome.

Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor și că ne-au lipsit activitățile recreative alături de ei, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde, cu polițiști profesioniști și dedicați serviciului în slujba comunității căreia aparțin.” Transmite Inspectoratul de Poliție Județean Buzău