VIDEO| Forțele Aeriene Române în ajutorul pompierilor buzoieni pentru stingerea incendiului de pe dealul Istrița

Pompierii buzoieni continuă intervențiile de stingere a incendiului izbucnit sâmbătă pe raza localităților Breaza și Pietroasele.
In această dimineață, în jurul orei 8, pe dealul Istrița a început acțiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Pe timpul nopții, incendiul la pădurea de pin din partea Breaza (50 hectare) a fost lichidat. În acest moment, transmit pompierii, se acționează pentru lichidarea completă a ultimului focar rămas, cel de șase hectare, și anume pădurea de pin din partea localității Pietroasele.

Sute de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări iar incendiul de vegetație uscată s-a propagat și la o pădure de pini de pe dealul Istrița.

La fața locului au fost mobilizați peste o sută de pompieri, jandarmi și voluntari din zonă, care au încercat cu apă și lopeți să împiedice extinderea incendiului spre zonele populate.

Au fost trimise în sprijin mai multe autospeciale cu apă și spumă, ATV-uri și o șenilată, având în vedere zona greu accesibilă în care se manifestau flăcările.

Reamintim că Sâmbătă la prânz a izbucnit, pe Dealul Istrița, cel mai grav incendiu de vegetație uscată înregistrat în județul Buzău de la începutul lui 2022, an plin, de altfel, de asemenea evenimente declanșate voluntar.