Polițiștii rutieri, în vizită la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat

Polițiștii rutieri au desfășurat în data de 12 mai o acțiune informativ-preventivă cu elevii de gimanziu și liceenii Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat.

Activitatea cu elevii de gimnaziu a fost susținută din punct de vedere practic prin utilizarea elementelor din dotarea laboratorului mobil de educație rutieră, astfel încât aceștia să înțeleagă mesajul prin exemple concrete.

Totodată, polițiștii au purtat discuții cu liceenii clasei a XI-a, având ca subiect importanţa sedimentării cunoştinţelor necesare dobândirii permisului de conducere, dar și responsabilitatea care vine odată cu bucuria obținerii acestuia.

Rutieriștii le-au explicat șoferilor începători și viitorilor șoferi că respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie şi atenţia în trafic sunt cele mai importante atunci când se urcă la volan. 

Fie că privești 2 secunde telefonul, fie că muzica este la un nivel mult prea mare, ori pasagerii sunt zgomotoși și îți distrag atenția, toate acestea pot duce la accidente rutiere ce pot lăsa urme asupra tuturor, atât fizice cât și psihice.

De asemenea, polițiștii le-au atras atenția că viteza și dorința de a impresiona sunt extrem de periculoase și pentru șoferii cu multă experiență, iar pentru cei fără experiență, care nu au dobândit reflexe și rapiditate în ale condusului, pot fi fatale.

La activitate au participat 85 de elevi și cadre didactice.