Ziua Armatei Române 2022, sărbătorită la Râmnicu Sărat: Ceremonial religios și depuneri de coroane, la Cimitirul „Eternitatea”

La fel ca în fiecare an, Ziua Armatei Române este sărbătorită și la Râmnicu Sărat. Manifestările dedicate acestei sărbători au început de la ora 11:00, la Cimitirul „Eternitatea” cu intonarea Imnului Național, urmat de slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară și o depunere de coroane de flori din partea Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, instituțiilor subordonate, partidelor politice si unităților de învățământ.

În anul 1944, la această dată, odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Ziua a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 şi este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente.

Ceremonii similare au avut loc în principalele garnizoane din ţară, la Monumentele eroilor, precum şi la cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria, potrivit https://www.mapn.ro/.