Râmnicenii pot experimenta simularea unor situații de urgență produse acasă

Duminică, 23 Octombrie, Râmnicenii sunt așteptați începând cu orele 10:00, în Parcul Central din municipiu, unde pot experimenta simularea unor situații de urgență produse acasă și care le pot pune viața în pericol, dar vor avea parte și de câteva lecții elementare și nu numai, legate de acordarea cât mai eficientă a primului-ajutor medical de urgență.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și se va desfășura cu ajutorul Caravanei SMURD și a Centrului Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență, cadrele ISU Buzău fiind instruite pentru a utiliza și prezenta simulatorul.

Participanții la eveniment vor lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical.
De asemenea, Centrul Mobil, prevăzut cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi incendiile izbucnite în locuințe, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur, a oferit participanților mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor și tehnologii de recunoaștere a pericolelor, dar și a efectelor ce pot rezulta din acestea.

Transmite Biroul de Presă al ISU Buzău

Activitatea se va desfășura duminică 23.10.2022, în Municipiul Râmnicu Sărat, Parcul Central, între orele 10:00-16:00.

Centrul Mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situații meteo extreme sau chiar cutremure.