Alertă FALSĂ de RĂPIRE în Județul Buzău. Ce au descoperit polițiștii după percheziția unui imobil

Marți seară, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au fost sesizați prin apel 112 de către o persoană despre faptul că este ținută într-un imobil fără voia acesteia, fără a preciza o locație exactă.

Imediat după sesizare s-a constituit o echipă complexă formată din polițiștii de investigații criminale, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și luptători din cadrul Serviciul Acțiuni Speciale în vederea depistării apelantei și înlăturării oricărei stări de pericol.

La scurt timp, în urma activităților investigative și celor desfășurate în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, polițiștii au identificat persoana care figurează ca utilizator al numărului de telefon de pe care a fost efectuat apelul, însă aceasta a precizat că nu mai folosea respectiva cartelă. 

Ulterior, în continuarea cercetărilor, a fost depistată apelanta, o minoră în vârstă de 10 ani, din Calvini, care se afla la domiciliu, iar din primele verificări nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Polițiștii reamintesc cetățenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgență, când sunt în pericol viața, proprietatea sau mediul.

Apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se fac de către Ministerul Afacerilor Interne.

Transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău