Avertizare ANM: Cod Galben de ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN de nisori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 21 noiembrie ora 05:00 – 21 noiembrie ora 18:00.

Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi precipitații mixte și izolat se va depune polei. Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău vine cu un set de recomandări

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență.