Șoferul unei ambulanțe din Râmnicu Sărat, înjunghiat în timp ce se afla la locuinţa unui pacient

Un angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în timp ce se afla în locuința unui râmnicean care avea nevoie de îngrijri medicale.

Potrivit IPJ Buzău, agresiunea s-a produs chiar în seara de 1 Decembrie când un echipaj de ambulanţă a fost chemat la o adresă din municipiul Râmnicu Sărat, unde un bărbat se simţea rău.

Când au ajuns la locul indicat şi se pregăteau să acorde ajutorul necesar bărbatului care acuza stări de rău, la domiciliul acestuia era  prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani, care, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi înjunghiat cu un cuțit pe șoferul ambulanței, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat.

Când şi-a văzut colegul agresat, asistenta medicală a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Între timp, şoferul ambulanţei a fost dus de urgenţă la spital şi internat.

“Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii.

În fapt, în seara de 1 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că membrul unui echipaj de ambulanţă a fost victima unei vătămari corporale, în timp ce se afla la o intervenţie medicală în municipiul Râmnicu Sărat.

În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă pentru a verifica datele semnalate.

Din investigaţii a reieşit că echipajul a fost solicitat pentru a inteveni la un caz medical la locuinţa unui bărbat care acuza stare de rău. La domiciliul bărbatului era prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani.  

La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi agresat pe unul dintre membrii echipajului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat.

În urma leziunilor suferite la coapsă, persoana vătămată a fost transportată la spital şi internată, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Râmniceanul de 65 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârșirii de acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii, iar polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului.

transmite biroul de presă al IPJ Buzău