„DESCOPERĂ-ȚI CARIERA”, proiect de orientare profesională pentru râmniceni

Anul 2023 debutează cu primul proiect de orientare în carieră desfășurat în Municipiul Râmnicu Sărat, un demers care vine în sprijinul tinerilor puși în fața unei decizii importante din viața lor: să își aleagă cariera.

“Descoperă-ți cariera”, este un proiect cu și despre tineri, derulat cu finanțare din partea Uniunii Europene prin Corpul European de Solidaritate.

Echipa de proiect este formată din cinci tineri ambițioși precum Catinca, Ionuț, Bianca, Ștefania și Daniela, ce și-au propus, pe o perioadă de 12 luni, să îndrume un număr de minimum 200 de tineri să se orienteze în carieră.

Pe perioada derulării proiectului, membrii echipei vor realiza activități menite să rezolve o problemă pe care au putut să o observe în Municipiul Râmnicu Sărat, dar și în localitățile limitrofe, lipsa orientării vocaționale.


Am conștientizat cererile de personal din diferite industrii și ne dorim să ajutăm la evoluția generațiilor actuale și viitoare prin disiminarea informatiei esentiale despre carierele la care aspira sau cele despre care inca nu au auzit.

transmit membrii echipei de proiect

Pe parcursul acestui an, tinerii vor putea participa la activități interactive în cadrul cărora pot afla informații de la persoane reprezentative din diverse domenii, care îi vor ajuta să se cunoască înainte de a alege direcția viitoarei cariere.


Pentru că înțelegem că sunt mulți tineri dezorietați și speriați, care simt presiunea societății sau poate chiar a familiei, proiectul este menit ca prin informațiile pe care le vor primi și prin posibilitatea de a adresa întrebări, temerile acestora să se diminueze.

Pentru a-ți alege cariera trebuie prima data să te cunoști pe tine însuți, iar cum un tânăr de liceu de multe ori nu știe cum sa facă asta, în cadrul proiectului Descoperă-ți cariera ei vor avea parte de activități interactive care să îi ajute să se cunoască pe sine.

transmit membrii echipei de proiect

Pentru detalii cu privire la modalitatea de înscriere și desfășurarea activităților, tinerii sunt invitați să urmărească pagina de Facebook “Descoperă-ți cariera Ramnicu Sărat sau profilul de instagram https://www.instagram.com/descopera_ti.cariera/ .


Vă invitam să ne fiți aproape și sa participați la ceea ce noi numim un ajutor de la tineri pentru tineri.

transmite sursa menționată

Conform unei statistici Eurostat, peste 55% din tinerii din România lucrează în alt domeniu decât cel pentru care s-au pregătit.