VIDEO – “Spirit civic exemplar” la Râmnicu Sărat. Cetățenii aruncă zăpada din curte, direct pe carosabil.

Pe străzile din Municipiul Râmnicu Sărat se intervine continuu cu utilaje pentru a curăța carosabilul de zăpada, însă situația este îngreunată de râmnicenii care își aruncă zăpada din curți, parcări sau trotuare, direct pe carosabil, unde autovehiculele pot ușor derapa pe omătul aruncat cu generozitate cu lopata de către cetățeni.

Astfel apare un paradox, pentru că proprietarii caselor sau administratorii firmelor cu vedere la stradă, nemulţumiţi de zăpada care le-au invadat teritoriul şi obligaţi în acelaşi timp de lege să deszăpezească trotuarul din faţa caselor sau clădirilor, îi mută înapoi în stradă, fapt ce îngreunează activitatea de deszăpezire.

Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles situația și au acționat conform sarcinilor de serviciu sau a propriei conștiințe, angajați ai instituțiilor implicate sau cetățeni! Au fost sute de râmniceni care au pus mâna pe lopeți și au contribuit semnificativ la starea de stabilitate în care ne aflăm.
Au fost și alte situații în care cetățeni care nu înțeleg că în fața naturii dezlănțuite nu ne ajută absolut deloc gălăgia, acuzațiile și lucrurile făcute fără discernământ (exemplu zăpada aruncată pe carosabil din parcări, trotuare sau curți, după ce utilajele au intervenit în zonă!). Această categorie de cetățeni trebuie să înțeleagă că împreună cu ei am putea realiza mai mult, mai repede și mai bine, cu ei împotrivă – doar atât s-a putut obține în lupta cu forța naturii!

Transmite primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan

În România, persoanele care deţin case sau firmele care sunt poziţionate la stradă sunt obligate de legislaţie să deszăpezească locul din faţa proprietăţii, pentru a nu bloca traseul cetăţenilor pe trotuar.