Ei sunt polițiștii care au evitat o tragedie, după ce un tir a rămas blocat pe calea ferată

Daniel, Sebastian și Mădălin, polițiști în cadrul Secției de poliție rurală Grebănu, din județul Buzău, pot fi numiți eroi. Nu doar cu numele, ci și cu faptele. Aceștia au intervenit fără ezitare sa scoată un tir blocat pe calea ferată.

Totul s-a întâmplat sâmbătă seară, atunci când cei trei polițiști se aflau în teren de mai multe ore, participând la deszăpezirea Drumului Național 2 (DN2), moment în care au fost anuntați prin stație să se deplaseze urgent către calea ferată, în punctul Valea Râmnicului-Rubla, deoarece un Tir a rămas blocat pe șine.

Mergeți urgent către calea ferată, în punctul Valea Râmnicului-Rubla… se pare că un Tir a rămas blocat pe șine.


-Ne deplasăm acum, a răspuns Daniel.
Acesta le-a spus colegilor unde trebuie să meargă și l-a rugat pe șoferul unui utilaj de deszăpezire să vină după ei.

Dacă automarfarul e blocat pe calea ferată, trebuie să ne ajutați să-l scoatem de acolo.

În câteva minute, cei trei polițiști erau la locul indicat. Într-adevăr, un Tir era blocat chiar pe calea ferată. Mai mulți localnici încercau să ajute la degajarea căii ferate.
În acel moment, semnalul acustic de la trecerea cu calea ferată a început să funcționeze.

“-Vine trenul, s-a auzit printre toți cei prezenți.

-E marfarul care merge spre Focșani, a zis Daniel. Rămâi aici, i-a spus lui Mădălin în timp ce el și Sebastian îmbrăcau vestele reflectorizante. Vezi când vine utilajul să trageți rapid Tir-ul și dă repede prin stație să vorbească la CFR să oprească trenul.”

Nu a fost nevoie de mai multe cuvinte. Daniel și Sebastian au început să alerge în direcția trenului.

Nu aveau de unde să știe dacă cel care îl conducea va fi anunțat în timp util pentru a evita tragedia. Vizibilitatea era redusă din cauza viscolului, dar și a lăsării serii.

După câteva sute de metri de alergat, au văzut luminile trenului. Au ridicat mâinile și au început să gesticuleze pentru a fi văzuți.

În câteva momente și-au dat seama că acesta încetinește până când s-a oprit. Au mers spre el.

-V-am făcut semn să opriți pentru că…

-Da, da! E un Tir blocat. În timp ce v-am văzut am fost anuntați și de la noi. Ați alergat ceva. Vă mulțumesc frumos, le-a spus conductorul trenului. Știți cât mai durează?

-Imediat, a spus Daniel. Sebastian, cum e acolo?

-Îl tragem acum afară. În câteva minute calea ferată este liberă.”

Și așa a și fost, în câteva minute trenul a putut să-și continue deplasarea.

“-Situația a fost rezolvată. Nu a fost pusă în pericol viața cuiva. Ne întoarcem la deszăpezire, a transmis Daniel prin stație.

Daniel, Sebastian și Mădălin sunt tineri, entuziaști și implicați, un exemplu demn de urmat, care noaptea trecută au reușit să evite o adevărată tragedie.