APEL UMANITAR pentru Maria, fetița din Râmnicu Sărat, diagnosticată cu leziuni cerebrale

APEL UMANITAR pentru o fetiță din Râmnicu Sărat, în vârstă de 4 ani, care are nevoie de un transplant de celule stem, pentru șansa la o viață normală.

Maria Țopea este o fețiță cu părul bălai și chip angelic, care la o vârstă atât de fragedă a fost diagnosticată cu leziuni cerebrale, o afecțiune care i-a răpit micuței din Râmnicu Sărat, dreptul de a merge, de a vorbi și de a avea o copilărie normală. După perioade lungi de tratament si terapii, Maria a început să rostească doar câteva cuvinte și să faca primii pași la vârsta de 4 ani. Din păcate, părinții nu îsi permit să mai continue ședințele de terapie Aba, logopedie sau kinetoterapie, deoarece sunt destul de costisitosare, iar singura șansă ca Maria să aibă o viață normală o reprezintă transplantul de celule stem, intervenție care se va realiza în Austria, iar suma necesară este de 12.000 de euro.

Oricine poate face o DONAȚIE, orice sumă de bani reprezintă o șansă la viață pentru Maria. Suflet pentru suflet, ÎMPREUNĂ putem face minuni! Nu este prima dată când râmnicenii au reușit să strângă sume necesare pentru tratamentele oamenilor bolnavi, de care a depins viața lor.

„Din cauza neglijentei doctorului la naștere, fetita noastră, Maria, a rămas fără oxigen ceea ce a dus la leziuni cerebrale. Noi nu am fost nici măcar anunțați de ce s-a întâmplat la naștere, ci am aflat ulterior când fetita noastră nu putea sa stea nici măcar în fund.

A urmat o serie de analize și internări și luni petrecute în spitale deoarece nimeni nu știa ce are. În urma Rmn-ului cerebral au ajuns la concluzia ca Maria are o întârziere neuro-motorie și hipotonie. De aici a început chinul nostru pentru ca ea nu avea vreo șansă să meargă sau sa vorbească.

După ani în spitale de recuperare ne-am văzut cu ochii un vis la care nu îndrăzneam nici sa speram , fetita noastră a început sa meargă dar are nevoie în permanenta de ajutor. Nu poate urca scări, sari sau a se catara ca un copil normal, are nevoie de ajutor sa mănânce, și pentru orice lucru ce necesita autonomie personala.

În prezent Maria a recuperat spune câteva cuvinte , facem foarte multe terapii Aba, logopedie, kinetoterapie care sunt extrem de costisitoare. Pentru noi a apărut o speranța un transplant de celule stem care se realizează în Austria dar este mult peste puterea noastră financiara 12.000 de euro.

Cei din Austria ne-au acceptat Dosarul. Va rugam din suflet sa ne ajutați pentru noi fiecare donație contează. Ne dorim sa ne auzim copilul vorbind, sa ne spună când are nevoie de ceva, când o doare ceva,ne dorim sa ii oferim o copilărie normala.

transmite Laura Țopea, mama fetiței diagnosticată cu leziuni cerebrale

Pentru cei care doresc să o ajute, o pot face printr-o donaţie în contul IBAN: RO92BTRLRONCRT0436536801 Moneda: RON

Nume Titular: LAURA MARINA ȚOPEA

Apel umanitar pentru Maria din Ramnicu Sarat