Întreprinderea „SHOP PRINT” Din Râmnicu Sărat, prezentă la evenimentul „Porți deschise în economia socială”

Corpul Experților în accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene organizează pe data de 15 martie 2023, în intervalul orar 10:00 – 16:00, la Palatul Parlamentului în București, un eveniment de promovare a antreprenoriatului în economia socială.

Evenimentul, intitulat „Porți Deschise în Economia Socială”, urmărește să promoveze antreprenoriatul în economia socială și creșterea gradului de informare și interes față de economia socială la nivelul regiunilor Sud-Est și Sud Muntenia. Din program fac parte campanii de informare cu privire la oportunitățile oferite prin proiect de finanțare de planuri de afaceri.

Astfel, 42 de întreprinderi sociale care au fost înființate în cadrul proiectelor „POCU/449/4/16/128609”, „POCU/449/4/16/127266”, își vor promova produsele și serviciile, fiecare având un stand individual. La eveniment va participa și râmniceanul Bogdan Dobroiu, un tânăr cu multă ambiție care a crezut în visul lui, tranformându-l în realitate. „SHOP PRINT”, este o afacere finanțată cu Fonduri Europene și poate fi considerat brandul local care produce și distribuie produse personalizate, decorațiuni interioare, dar și producție publicitară.

Bogdan a creat la nivelul comunității râmnicene cinci locuri de muncă pentru tinerii din localitate, iar împreună au realizat mai bine de 1000 de comenzi pentru toate gusturile în mai puțin de un an de la debut. Roadele muncii si rezultatele acestui proiect pot fi văzute la standul de expunere de la Palatul Parlamentului cu ocazia celui mai mare eveniment dedicat antreprenoriatului social în data de 15 martie în intervalul orar 10:00-16:00.


La eveniment vor fi invitați reprezentanții economici ai ambasadelor țărilor membre ale Uniunii Europene, reprezentanții Camerelor de Comerț, ai Parlamentului, ai Guvernului, ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, ai Agenției Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă, reprezentanți din domeniul economiei sociale, reprezentanți ai mass-media, universități sau licee.