A fost semnat Contractul de Finanțare| Investiție de peste 6 milioane de euro în asfaltarea a peste 15 străzi din Râmnicu Sărat

Primăria Municipiului Râmnicu Sărat va avea mai mulţi bani pentru modernizarea orașului. Este anunţul primarului Sorin Cîrjan, care, pe data de 16 martie 2023, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului de Stat, Marcel Alexandru Stoica, Contractul de Finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri de interes local în Municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău – Etapa I”. Fondurile vor fi asigurate prin Programul ,,Anghel Saligny”, iar valoarea investiției va depăși suma de 6 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă atrasă vreodată de Municipiul Râmnicu Sărat pentru asfaltare.

Vor fi modernizate bulevarde, străzi și trotuare în lungime de aproximativ 9 Km, cele mai importante fiind sectoarele de drum ce reprezintă Drumul European DN 2-E 85. Celelalte străzi prinse în programul de modernizare sunt: Șoseaua Podgoriei, Str. Dunării, Str. Siretului, Str. Muresului, Str. Bistriței, Str. Oltului (parțial), Str. Cernei (parțial), Str. Someșului, Str. Prutului, Str. Crișului, Str. Buzăului, Str. Timișului, Str. Liviu Rebreanu și Str. Lucian Blaga.

În cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile de achiziție pentru serviciile de proiectare și lucrările de construcție care vor dura aproximativ 2-3 luni.

Lucrările de execuție sunt așteptate să înceapă în toamna acestui an.