FOTO| Primii kilometri din Autostrada Moldovei au fost turnați la Râmnicu Sărat

Primii trei kilometri de asfalt au fost turnați, joi, pe Autostrada Moldovei, tronsonul cuprins între Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni, Vrancea, iar în următoarele zile vor fi asfaltați până la 14 kilometri de drum. Cu această ocazie la Râmnicu Sărat au fost prezenți într-o vizită de lucru ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, directorul C.N.A.I.R. Cristian Pistol și Dorinel Umbrărescu.



“Vreau să îi mulţumesc colegiului meu, Sorin Grindeanu, pentru că acum 6 ani a făcut o promisiune domnului primar din Râmnicu Sărat, că aici o să se facă o autostradă. Cred că în momentul acela nici primarul nu credea şi vreau să îl felicit că în sfârşit, după 30 de ani de promisiuni, Moldova va avea autostradă. Nu am cum să nu mă adresez şi în ceea ce îl priveşte pe constructor. Mă bucur şi mai mult că este un constructor român, care a dovedit încă o dată că imposibilul se poate”.

A declarat Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu

După câteva luni de când constructorul român, Dorinel Umbrărescu, a intrat în teren, în data de 6 aprilie au fost turnați primii kilometri de asflat pe tronsonul Buzău-Focșani. La fața locului a fost prezent și primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, care este de părere că strategia de dezvoltare a Râmnicului are la baza această investiție strategică pentru întreaga zonă, iar orașul să redevină un pol de dezvoltare economică pe domeniul agricol, ținând cont de specificul zonei.

“În urma cu șase ani, în aceeași formulă, discutam despre necesitatea unei șosele ocolitoare a Municipiului Râmnicului Sărat. Prăbușirea unei parcări adiacente Drumului European 2 – E85 a impus drastice măsuri de restricționare a traficului pe Bdul. Mihail Kogălniceanu și Bdul. A.I.Cuza, transformând municipiul nostru într-o punte a suspinelor pentru șoferii aflați în tranzit spre și dinspre Moldova. Aproape două luni ne-am confruntat cu această situație și am cerut sprijinul celor care ne-au fost alături întotdeauna.

Împreună cu domnul Marcel Ciolacu, Președinte al Camerei Deputaților și domnul Sorin Grindeanu, Ministru al Transporturilor (Prim-ministru în funcție la acea dată), am discutat despre problemele cu care ne confruntăm din pricina traficului auto în municipiu. Atunci am primit asigurări că vom avea o rută ocolitoare pentru traficul greu și vom fi racordați la un drum expres spre Moldova. Am crezut în această soluție, atât de necesară, dovadă fiind faptul că strategia de dezvoltare a Râmnicului are la baza această investiție strategică pentru întreaga zona.

Astăzi nu cred că mai este cineva care să mai spună că sunt invenții, vise, himere! Realitatea se conturează sub ochii noștri și ne responsabilizează să folosim oportunitățile ce ni se deschid!

Râmnicu Sarat poate și trebuie să redevină un pol de dezvoltare economică pe domeniul agricol, ținând cont de specificul zonei. Suntem la o oră și jumătate de capitală și la mai puțin de trei ore de Portul Constanța, argumente puternice pentru potențialii investitori!

Transmite primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan

Acest tronson a înregistrat cel mai rapid ritm de lucru până în prezent. Autostrada Moldovei este un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii din România, iar finalizarea acestui tronson reprezintă un pas important în îndeplinirea obiectivului de a conecta Moldova cu celelalte regiuni ale țării prin autostradă.