Site icon Gazeta Râmniceană

“D’ale râmniceanului. >Sărățele< de Viorel Dodan”

La Râmnicu Sărat s-a turnat! Asfaltul pe primii kilometri de autostradă A7. Reprezentanți ai statului au venit să vadă cu ochii lor ceea ce părea de necrezut. Ei s-au declarat mulțumiți de modul cum se cheltuie banii din PNRR. Rămâne de văzut ce culoare va avea panglica la inaugurare. Până atunci, aceiași reprezentanți ai statului au de tăiat/ajustat salarii și pensii taman acu` în Săptămâna Mare! Mai mare încercare ca asta nu poate fi pentru sufletele robilor săi, guvernanții!

La Buzău, nu s-a putut inaugura noul centru civic, din cauza firmei de apartament care a câștigat licitația de execuție! Fiindcă n-are muncitori suficienți luați în spațiul ei locativ, de aceea nu s-a putut mobiliza corespunzător! Plus că, nici Dumnezeu nu doarme în perioada asta și a pedepsit această firmă cu o sfântă ploaie, care i-a ținut acasă și pe puținii muncitori care mai făceau poze în șantier!

La Satu-Mare se va face mentenanța tancurilor Leopard pentru Ucraina! Ca la orice mașină  nemțească, și piesele tancurilor sunt ,,interchangeable”, adică, o țeavă de tun de Leopard, merge la tancul Abrams! Dar nu și invers! De aceea, muncitorii români vor avea greaua misiune să facă să fie și invers!

Macron a devenit purtătorul de cuvânt al Europei în relația cu China și America! Și el zice că ,,Europa nu are niciun interes să accelereze criza din Taiwan şi ar trebui să urmeze o strategie independentă atât de Washington, cât şi de Beijing.” Ceea ce mi se pare o obrăznicie a Franței față de americani, care au eliberat Parisul când francezii dădeau ,,bonjour” nemților pe Champs Elysee. Și după ce, cu Planul Marshall America i-a ajutat pe occidentali să devină ceea ce sunt azi! Așa că, să ne mai lase cu moralitatea și independența, că nici noi n-om fi de pe altă planetă!

Cercetătorii au descoperit o altă planetă care ar putea fi locuită. Ea se află în Sistemul Proxima Centauri, la o distanță de 4,2 ani-lumină de Pământul actual. Se estimează că, în viitor, această planetă ar putea fi varianta de rezervă pentru a fi distrusă și ea, după ce vom fi terminat cu asta pe care încă trăim. Oricum, ne consolăm că nu se poate ajunge atât de ușor la ea, chiar dacă plătești facturile astronomice la lumina aia!

Sursa foto: Răzvan Chirac

Exit mobile version