Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vizită de lucru la Râmnicu Sărat

Luni dimineață, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a efectuat o vizită de lucru la Râmnicu Sărat, pentru a evalua lucrările la Autostrada Moldovei. Alături de Ministrul Transporturilor s-au aflat Sorin Valentin Cîrjan, Primarul municipiului Râmnicu Sărat, senatorul Lucian Romascanu, președintele PSD Buzău și candidatul PSD pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean și Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat în timpul vizitei de lucru că la finalul lunii iulie sau începutul lunii august se va putea circula pe primii 14 kilometri de autostradă.

Pentru primele două loturi dintre Ploieşti şi Buzău, Ministerul Transporturilor a transmis constructorului termene precise pentru realizarea lucrărilor de infrastructură.

„Le-am dat nişte ţinte ca la sfârşitul lunii pe lotul 2 să fie la 70% iar pe lotul 1 să fie la 65% minim. Anunţ că undeva la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august probabil că vom circula pe primii kilometri din autostrada A7, mă refer la primii 14 kilometri aflaţi pe lotul 2″.

a declarat Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a subliniat că lucrările din zona Râmnicu Sărat, sunt complexe, fiind relocate conducte pe 13 kilometri.

„Sunt traversări, au fost foarte multe relocări de utilizăţi. Vă dau un exemplu, aproape 13 kilometri de conducte de relocat, ceea ce este imens. Bucata aceasta de autostradă a trecut peste 13 kilometri de conducte ce au trebuit toate la rândul lor să fie mutate (…). Infrastructura va reprezenta, dacă se va continua în ritmul acesta, cheia dezvoltării României în anii viitori”, a atras atenţia ministrul Transporturilor.

Pe toate cele patru Tronsoane stadiul fizic al lucrărilor a atins procentul de 30%:

• Tronsonul 1 Buzău- Vadu Pașii (4,6 km). Stadiu fizic: 30%.

• Tronsonul 2 Vadu Pașii- Râmnicu Sărat (30,8 km). Stadiu fizic: 31%

• Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km). Stadiu fizic: 30%

Tronsonul 4 Mândrești Munteni- Focșani (10,94 km). Stadiul fizic: 33%.