IICCMER a depus documentația pentru obținerea Autorizației de construire a Memorialului „Închisoarea Tăcerii”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că în data de 28.04.2023 a depus la sediul Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat documentația pentru obținerea Autorizației de construire a Memorialului „Închisoarea Tăcerii” și a Centrului Educațional privind Comunismul în România.

„Astăzi, 28.04.2023, #IICCMER a depus la Primăria Municipiului Râmnicu Sărat documentația pentru obținerea Autorizației de construire a Memorialului „Închisoarea Tăcerii” și a Centrului Educațional privind Comunismul în România.

Îi mulțumim colegului nostru, Ștefan Rădulică – Manager de proiect, pentru efortul depus în toate aceste etape administrative care ne aduc cu un pas și mai departe în realizarea celui mai important proiect legat de istoria comunismului în România.

Memorialul ,,Închisoarea Tăcerii” de la Râmnicu Sărat și Centrul educațional privind Comunismul în România este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.”

transmit reprezentanții IICCMER

Memorialul ,,Închisoarea Tăcerii’’ va fi una dintre cele mai mari investiții din România în ultimii 33 de ani. Memorialul se va transforma într-un obiectiv cu valențe memorialistice și de identitate istorică, respectându-se conceptul inițial de arhitectură conceput la sfârșit de sec XIX.

Durata execuției lucrărilor este de 33 de luni, iar obiectivul va intra în circuitul turistic al României începând cu anul 2026. În această investiție, cu valoare de 9 milioane de euro, este inclusă și realizarea unui Centru Educațional privind Comunismul din România, în vederea informării și conștientizării memoriei regimului comunist și a consecințelor acestuia.

FOTO: facebook IICCMER