Distincție importantă pentru Municipiul Râmnicu Sărat

Forumul Național al Asociației Administratorilor Publici din România, organizat în perioada 21-23 Mai 2023, în Capitală, a adunat la aceeaşi masă administratorii publici din toată ţara. În cadrul Forumului, invitații au sintetizat strategia, liniile de acțiune, noutățile și unele proiecte de viitor cu referire la actul de guvernare locală, la viitorul smart, la mobilitatea urbană, la atragerea de fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor locale, cât și relația și planurile comune cu asociația Administratorilor Publici din România.

La eveniment au participat peste 100 de membri ai AAPRO, administratori publici ai unor județe importante, sectoarele Municipiului București, alte municipii, orașe și comune din toată țara, personalități și parteneri.

La finalul Forumului Național al Asociației Administratorilor Publici din România, municipiului Râmnicu Sărat i-a fost acordată o distincţie pentru activitatea derulată în cadrul centrul Europe Direct Râmnicu Sărat, un laborator de Educație comunitară și Europeană și pentru proiectele derulate din fonduri europene de către municipalitate, făcând parte dintr-o listă onorantă, alături de administratorii publici ai municipiilor: Brașov, Iași, Galați, Tulcea, precum și Sectoarelor 2 și 6, București.

„Îl felicit pe președintele AAPRO, dl. Marian Florea, pentru organizarea unui eveniment de o asemenea ținută și îi mulțumesc pentru premiul acordat. Continuăm sub entuziasmul apartenenței la o comunitate omogenă a administratorilor publici, deschisă, implicată și totodată pregătită să înfrunte noi provocări.”

transmite Administratorul Public al Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, Florin Ceparu

Dezbaterile au arătat nevoia de reglementare suplimentară a funcției de administrator public pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din țară, dar și pentru zonele metropolitane, oportunitatea de creare și coordonare prin intermediul administratorilor publici a unor sisteme de management și monitorizare a calității serviciilor publice locale din România, pentru o uniformizare a acestora și pentru o dezvoltare socio-administrativă accelerată.