Mamografii gratuite la Râmnicu Sărat. Dacă ai între 50 și 69 de ani, vezi cum te poți PROGRAMA

Femeile cu vârstele cuprinse între 50 și 69 de ani din județul Buzău sunt invitate să participe la o examinare gratuită prin mamografie digitală la Unitatea Mobilă de screening de cancer mamar, pusă la dispoziție de către Institutul Regional de Oncologie Iași, în cadrul proiectului „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de IRO Iași împreună cu Fundația Enable.

Unitatea mobilă se va deplasa în zilele de 𝟒, 𝟓 ș𝐢 𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, în intervalul orar 𝟎𝟗.𝟎𝟎-𝟏𝟑.𝟎𝟎, 𝟏𝟒.𝟎𝟎-𝟏𝟖.𝟎𝟎, în fața 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐟𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮, din Municipiul Râmnicu Sărat, împreună cu o echipă medicală, pentru efectuarea unei examinări gratuite.

Examinarea gratuită constă în efectuarea unei mamografii digitale de screening cu dublă citire. Femeile eligibile au nevoie doar de buletin, în original și copie.

Pot beneficia de mamografie digitală gratuită femeile care:

  • au vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani;
  • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • nu au simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu sunt însărcinate sau nu alăptează;
  • nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni.

Î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢le se fac 𝐥𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜ț𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧ță 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥ă, 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐓𝐮𝐝𝐨𝐫 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐢𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝐧𝐫 𝟑𝟓, 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐧𝐢-𝐣𝐨𝐢 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟖.𝟎𝟎-𝟏𝟔.𝟑𝟎 ș𝐢 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝟎𝟖.𝟎𝟎-𝟏𝟒.𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐮 𝐥𝐚 𝐭𝐞𝐥. 𝟎𝟕𝟔𝟕 𝟐𝟒𝟎 𝟎𝟎𝟎 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟖.𝟎𝟎-𝟏𝟖.𝟎𝟎.