VIDEO| POLIŢIŞTII DIN BUZĂU S-AU ALĂTURAT ŞTAFETEI VETERANILOR

Polițiștii din Buzău s-au alăturat, joi, „Ștafetei Veteranilor” INVICTUS” – ediţia a X-a este un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Activitatea este o acţiune menită să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României şi integrează eforturile a peste 500 de atleţi. Aceştia acoperă peste 3300 de kilometri prin alergare sau pedalare, pe trei direcţii ce vor porni din Bucureşti, Călăraşi, Piteşti.

Organizatorul pe teritoriul judeţului nostru, Garnizoana Buzău, participă la activitate în cadrul „Traseului Roșu”, cu plecare din București în data de 5 octombrie și încheiere în data de 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României.

Ieri, 11 octombrie, echipa de ștafetă a sosit în municipiul Buzău, prin alergare sau rulare cu bicicleta, dinspre Brăila.

În această dimineaţă, 12 octombrie, ștafeta a plecat spre Focşani de la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, pe traseul Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu – Bulevardul Unirii – pod Mărăcineni – DN2E85 şi a continuat deplasarea pe ruta Mărăcineni – Poșta Câlnău – Râmnicu Sărat – Focșani.

transmit reprezentanții IPJ Buzău

Din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, s-au alăturat cu onoare activităţii poliţişti din cadrul mai multor structuri, fie în calitate de alergători, fie ca utilizatori de biciclete.

Poliţiştii participanţi sunt agent şef principal de poliţie Datcu Ionuţ, agent şef principal Dinu Marian, agent şef principal Coman Gabriel, agent Stoica Adrian, agent şef Dragu Sorin şi inspector Erdem Aura sunt cunoscuţi la nivelul unităţii ca sportivi activi, cu multiple participări la diferite competiţii la nivel naţional, dar şi ca voluntari care s-au alăturat de fiecare dată, cu empatie şi dedicare, marşurilor organizate pentru diferite cauze umanitare. Aceștia își desfăşoară activitatea în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, Serviciulului Criminalistic şi Serviciulului de Pregătire Profesională.