Evenimentul „Ziua Armatei României în școli“, desfășurat la Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” din Pătârlagele

Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” din localitatea buzoiană Pătârlagele, a găzduit, joi, evenimentul “Ziua Armatei României în școli”. Astfel, reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie Getica, Biroului informare-recrutare Buzău, Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc, Brigăzii de Informații Militare și personalul Academiei Forțelor Terestre Sibiu, le-au prezentat elevilor de clasa a douăsprezecea, aspectele și experiențele personale care le-au motivat alegerile în cariera militară.

Elevilor le-au fost prezentate importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații privind cariera militară și oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

În curtea Liceului Teoretic “Radu Vlădescu” din Pătârlagele, elevii au avut posibilitatea să interacționeze cu militarii la standul amenajat cu tehnică, echipamente militare și materiale de prezentare.

Evenimentul se va desfășura și joi, 19 octombrie, la Şcoala Gimnazială „George Emil Palade”, din Buzău, începând cu ora 13:00.