Elevii Școlii Gimnaziale “George Emil Palade” Buzău, vizitați de Divizia 2 Infanterie „Getica”


Evenimentul „Ziua Armatei României în școli“ a continuat și astăzi în unitățile de învățământ din Buzău. Astfel, reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica” au petrecut trei ore în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „George Emil Palade”.

Cu acest prilej, militarii din cadrul Biroului de Informare și Recrutare Buzău, Bazei Aeriene Boboc, Batalionului 52 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni”, Brigăzii de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu”, Batalionului 200 Sprijin „Istrița”și Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”, le-au prezentat elevilor importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații privind cariera militară și oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

În curtea Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” din municipiul Buzău, elevii au avut posibilitatea să interacționeze cu militarii la standul amenajat cu tehnică, echipamente militare și materiale de prezentare.

De asemenea, au fost prezenți și elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, elevii Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și studenții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.