Ziua Armatei Române, sărbătorită la Râmnicu Sărat

Ziua Armatei a fost sărbătorită, miercuri, la Râmnicu Sărat. Manifestările dedicate acestei sărbători au început de la ora 11:00, la Cimitirul „Eternitatea” cu intonarea Imnului Național, urmat de slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară și o depunere de coroane de flori din partea Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, instituțiilor subordonate, partidelor politice si unităților de învățământ.

În anul 1944, la această dată, odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Ziua a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 şi este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente.

Ceremonii similare au avut loc și în principalele garnizoane din țară, la Monumentele eroilor, precum și la cimitire și la monumente ale ostașilor români din Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Federația Rusă, Polonia, Republica Moldova și Ungaria, potrivit Ministerului Apărării Naționale.