Regizori importanți, filme și retro party pe vinil la Râmnicu Sărat

În perioada 3-5 noiembrie 2023, timp de trei zile, Caravana Serile Filmului Românesc (SFR) ajunge la Râmnicu Sărat, cu filme bune și invitați de excepție, precum criticul de film Irina-Margareta Nistor, regizorul Cătălin Saizescu și actorii Nicodim Ungureanu, Georgiana Saizescu.

Dramă, Comedie, proiecție specială pentru copii, dar și producții noi vor rula pe marele ecran de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, în cea de a II-a ediție a SFR la Râmnicu Sărat. Filmele vor fi introduse și prezentate de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Prima zi a SFR va debuta cu o Conferință de presă – lansarea Caravanei, iar de la ora 18:00 va fi proiectat documentarul „Playback„, dedicat discotecilor din perioada optzecistă. Vizionarea va fi urmată de o seară  disco | muzică de pe vinil, pregătită de unul dintre cei mai mari DJi ai României, Sorin Lupașcu.

PROGRAM
🚩𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶 – 𝟬𝟯.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯
📽 ora 17:00 : Conferinta de presa
📽 ora 18:00 : 𝗣𝗟𝗔𝗬𝗕𝗔𝗖𝗞 (2023). Invitat Sorin Lupascu
🎵 𝗥𝗘𝗧𝗥𝗢 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬 𝗣𝗘 𝗩𝗜𝗡𝗬𝗟 🎵 dupa vizionarea filmului cu Sorin Lupascu

🚩𝗦𝗮𝗺𝗯𝗮𝘁𝗮 – 𝟬𝟰.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯
📽 ora 15:00 : 𝟲,𝟵 𝗣𝗘 𝗦𝗖𝗔𝗥𝗔 𝗥𝗜𝗖𝗛𝗧𝗘𝗥 (2017)
📽 ora 18:00 : 𝗟𝗜𝗕𝗘𝗥𝗧𝗔𝗧𝗘 (2023)
Invitat Nicodim Ungureanu

🚩𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮 – 𝟬𝟱.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯
🐧 ora 11:00 : 𝗛𝗔𝗣𝗣𝗬 𝗙𝗘𝗘𝗧 𝟮 (Desene dublate in limba romana )
📽 ora 14:00 : 𝗦𝗢𝗦𝗘𝗦𝗖 𝗣𝗔𝗦𝗔𝗥𝗜𝗟𝗘 𝗖𝗔𝗟𝗔𝗧𝗢𝗔𝗥𝗘 (1984 )
📽 ora 17:00 : 𝗩𝗜𝗦𝗨𝗟 (2023)
Invitati Georgiana Saizescu si Catalin Saizescu

Evenimentul este organizat de ARTIS în colaborare cu Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, Primaria Municipiului Râmnicu Sărat și Consiliul Local Municipal. Participarea la toate evenimentele programate în cadrul SFR este gratuită.