Au început lucrările pentru proiectul “Construire pod trafic ușor peste albia râului Râmnicu Sărat”

După mai bine de cinci luni de la semnarea Contractului de Finanțare, au fost demarate lucrările pentru construirea podului peste albia râului Râmnicu Sărat.

Primăria Valea Râmnicului anunță că organizarea de șantier va fi pe malul Municipiului Râmnicu Sărat, deoarece suprafața este favorabilă ca dimensiune pentru depozitarea materialelor și utilajelor.

Deși puntea actuală se va desființa pentru a permite executarea forajelor, autoritățile informează că va fi amenajată o rută ocolitoare.

Primăria Valea Râmnicului a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru proiectul „Construire pod trafic ușor peste albia râului Râmnicu Sărat”. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 12 milioane lei cu TVA, sumă finanțată în mare parte prin Programul „Anghel Saligny”, iar puțin peste 340.000 lei vor fi suportați din bugetul local, după cum se menționa într-un proiect de hotărâre al Primăriei Valea Râmnicului.

Pe data de 14 iunie 2023, a fost semnat Contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» pentru proiectul  ,«Construire pod trafic ușor peste albia râului Râmnicu Sărat» din comuna Valea Râmnicului.

Potrivit indicatorilor tehnici, podul va avea o lungime de 288 metri, o lățime de cinci metri și va fi prevăzut cu trotuare. Construirea unui pod nou, va facilita accesul cetățenilor către oraș și, astfel, va ajuta la dezvoltarea economică a unei comunități implicată preponderent în agricultură.

„Obiectivul de investiții se adresează unei populații de 10.000 locuitori, atât locuitori de pe raza comunei Valea Râmnicului, cât și locuitori de pe raza municipiului Râmnicu Sărat. Lipsa de oportunități ocupaționale și dependență față de agricultura de subzistență reprezintă un punct slab al forței de muncă din Comuna Valea Râmnicului, activitățile independente fiind mai degrabă asociate cu subzistența în agricultură decât cu antreprenorialul. Comuna face parte din rândul localităților cu activități preponderent agricole, având la baza economiei cultura plantelor și creșterea animalelor. Prin realizarea podului de trafic ușor, se va asigura locuitorilor din comuna Valea Râmnicului posibilitatea a putea vinde produsele naturale produse pe raza comunei în municipiul Râmnicu Sărat”, se mai arată în proiectul de hotărâre al primăriei.