SIMULARE. Exercițiu de alarmare publică ”Miercurea sirenelor”, la Râmnicu Sărat

Miercuri, 28.02.2024, în intervalul orar 10:00-11:00, atât în municipiul Râmnicu Sărat, cât și în restul județului Buzău, se va desfășura exercițiul de alarmare publică denumit generic „MIERCUREA SIRENELOR”. Scopul acestui exercițiu este testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Evenimentul face parte din programul activităților din ”Săptămâna Protecției Civile”. Autoritățile asigură populația că nu există motive de panică, fiind vorba de un exercițiu.

Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

În fiecare an, pe data de 28 februarie, în România se sărbătorește Ziua Protecției Civile. Cu această ocazie, la nivel național, în intervalul 26.02-04.03.2024 se desfășoară Săptămâna Protecției Civile.