Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.  Liderul PSD anunță un program național de atragere a medicilor pentru toate secțiile

„Problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional”

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită, marți, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, împreună cu colegii din Partidul Social Democrat printre care s-au aflat  purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, candidatul PSD la alegerile pentru Consiliul Județean Buzău, secretarul general al PSD, Paul Stănescu și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

La finalul vizitei sale, premierul Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a subliniat importanța investițiilor în dezvoltarea comunităților, precizând că s-a implicat în rezolvarea celor mai importante dintre acestea, mai ales a celor din domeniul sănătăţii.

„Am pornit acest amplu program de dezvoltare, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi din fonduri europene, şi bugetul de stat, şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, aproape trei miliarde şi jumătate de euro în toată ţara. (…) Cred că problema care este şi la Râmnic este şi la Buzău, şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte.

transmite premierul Marcel Ciolacu

Despre spitalul municipal Râmnicu Sărat, șeful Executivului a avut doar cuvinte de laudă și a fost plăcut impresionat de curățenia exemplară, de modernizarea și dotarea cu echipamente de ultimă generație.

De asemenea, premierul a apreciat eforturile pe care primăria și consiliul local le fac pentru a le asigura medicilor care vin la spital, stimulente financiare, plata chiriei și a cheltuielilor de transport și i-a adresat felicitări edilului Sorin Cîrjan pentru că face eforturi deosebite să-i atragă și să-i mențină pe medici în municipiu și la spital, în ciuda dificultăților.

„PRIMUL MINISTRU CREDE ÎN NOI, RÂMNICENII ȘI ÎN VIITORUL ORAȘULUI!

Astăzi am primit în oraș vizita domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și am fost extrem de fericit să văd bucuria cu care a privit fiecare investiție făcută în oraș!

A venit însoțit de domnul europarlamentar, Mihai Tudose, de Secretarul General al PSD, Paul Stănescu și liderii organizaţiei județene, domnii Lucian Romașcanu, Petre Emanoil Neagu, Constantin Toma, Romeo Lungu, Adrian Petre.

Am prezentat proiectele finalizate, cele aflate în curs de implementare și am discutat de viitoarele investiții comune cu Consiliul Județean!

Dintre acestea, cel mai important obiectiv este construirea Parcului Industrial care va fi realizat dinspre limita orașului înspre autostrada A7. Am trecut și pe lângă Rafinăria Venus Oilreg și i-am vorbit premierului României despre problemele grave de mediu pe care le-am traversat și despre intenția noastră de a regenera întreaga zonă!

Punctul final al vizitei a fost spitalul municipal, întreaga delegație fiind primită de managerul Adrian Danielescu, directorul medical, Nicoleta Pavelescu și dl. dr. Paul Rânja, pe care dl. președinte Marcel Ciolacu l-a recunoscut și l-a îmbrățișat cu căldură!

Concluziile vizitei au fost deosebite și merg spre ideea ca Râmnicul s-a modernizat cum nu a mai facut-o niciodată și se află în fața unei noi etape de dezvoltare care se bazează pe viziune, pe proiecte bine structurate și pe munca în echipă!

Despre spital au fost numai cuvinte de laudă, vizita pe una din secții evidențiind modernizarea, dotarea cu echipamente de ultimă generație și o curățenie exemplară! Primul ministru a cerut câteva date din indicatorii medicali și a fost plăcut impresionat să afle că sunt mai mulți medici decât în urmă cu 8 ani, că numărul pacienților a crescut semnificativ după pandemie, că la o singură secție din cele 6 linii de gardă nu se acoperă cu medici care să asigure continuitate.

De asemenea, premierul a apreciat eforturile pe care primăria și consiliul local le fac pentru a asigura medicilor care vin la spital, stimulente financiare, plata chiriei și a cheltuielilor de transport!

Concluziile vizitei delegației venite astăzi pentru a vedea situația din teren și a susține echipa pentru Râmnicu Sărat și Buzău au fost că orașul și județul se află la alt nivel de dezvoltare decât în orice altă perioadă și munca trebuie continuată cu aceeași energie! este mesajul primarului municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.