Predonescu Lucian: „SPITALUL RÂMNICU SĂRAT, SUBIECT DE CAMPANIE ȘI DE TRANSFORMĂRI FANTEZISTE!”

Într-o postare pe pagina sa de facebook, avocatul Lucian Predonescu, consilier local din partea PSD Râmnicu Sărat, relatează situația Spitalului Municipal și despre cum acesta este folosit ca temă de campanie și dezinformare.

„Candidatul independent sustinut de PNL , afirmă in campanie ca daca va castiga alegerile, situatia se va schimba , vor veni multi medici si va curge lapte si miere.

Sunt evident promisiuni electorale fara acoperire intrucat primarul nu are atributii legale de a selecta medici , fiind proceduri stricte de organizare a concursurilor, afisate pe site-ul institutiei medicale , iar actuala administratie condusa de dl. primar Sorin Carjan a facut tot ce a depins de ea, pentru a plati prime de instalare , chirii , transport pentru medicii angajati la Ramnicu Sarat, investitii de peste 6 milioane de euro, spitalul avand conditii de cazare si aparatura medicala , mult peste alte spitale din orase mari.

Este adevarat ca in prezent o sectie nu este acoperita cu garzi , dar sa ne amintim cum s-a ajuns la aceasta situatie.

La inceputul anului 2020 , erau 43 de medici in spital si garzile erau complete.

Prin Ordinul ministrului sanatatii din guvernul PNL -Orban , nr . 530/29.03.2020, Spitalul Ramnicu Sarat este desemnat unitate suport Covid , situatie ce a afectat grav locuitorii orasului si a generat tragedii, conditii in care multi medici au ales alte spitale intrucat nu-si mai puteau desfasura activitatea. Mai bine de un an aici s -au tratat doar pacienti Covid. Dupa redeschiderea pentru toti pacientii, au aparut problemele legate de lipsa medicilor si imposibilitatea acoperirii tuturor sectiilor.

In prezent in spital sunt tot 43 de medici , ca si inainte de pandemie, insa sunt foarte multe posturi neacoperite , scoase la concurs, situatie existenta in majoritatea spitalelor din tara si cu privire la care primul ministru Marcel Ciolacu , prezent ieri in spital , a precizat ca sa rezolva prin stabilirea unei strategii nationale astfel incat toate spitalele sa fie la fel de atractive pentru medici.

Asadar , cine promite ca va bate din palme si va rezolva problema imediat dupa alegeri , nu incearca decat sa obtina voturi fara a putea schimba ceva peste noapte.

De altfel , promisiuni PNL de acest gen , au mai fost ( taierea pensiilor speciale in 30 de zile de la castigarea alegerilor) , au trecut ani de zile si nu s-a intamplat nimic.

Alegeti adevarul , nu promisiunile desarte PNL!

se arată în postarea consilierului local PSD, Lucian Predonescu