Peste 400 de poliţişti buzoieni vor acţiona în minivacanţa de Crăciun. Recomandări pentru cetăţeni

În această perioadă, poliţiştii buzoieni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru a asigura liniştea şi siguranţa publică, astfel încât toţi cetăţenii să petreacă Naşterea Domnului în linişte.

Pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în perioada 25-27 decembrie, peste 470 de poliţişti vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care vor acţiona, 285 sunt poliţişti de ordine publică, 96 de poliţişti de la rutieră şi 94 de la celelalte structuri. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, recomandă:

  • În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră!
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi1
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
  • Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!
  • Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

„Reamintim buzoienilor faptul că organizarea de evenimente private este interzisă și rămâne interzisă și în perioada Crăciunului, a Trecerii dintre ani, circulația în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricționată în continuare, cu anumite excepții, iar purtarea măștii de protecţie rămâne obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu discernământ, gradual, dar și cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Numai printr-o bună coalborare cetățeni-instituții putem să trecem cu bine peste provocarea anului 2020, an marcat de lupta cu pandemia.”

IPJ BUZĂU