Doliu în muzica lăutărească

Cântăreața de muzică lăutărească Cornelia Catanga a murit, vineri, la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19. Aceasta a fost internată în cursul zilei de joi, la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind adusă în stare gravă de o ambulanță.

Cântăreaţa de muzică lăutărească a fost spitalizată joi, în stare gravă, aceasta prezenta comorbidităţi. Cornelia Catanga în vârstă de 63 de ani a murit vineri dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală, unde era internată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. În vara lui 2019, artista a
suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă.

Potrivit site-ului bestmusic.ro , Cornelia Catanga s-a născut pe 9 martie 1958, în satul Zeletin, judeţul Buzău, şi a fost nepoata violonistei Maricica Catanga. În 1964, Cornelia a început să cânte la acordeon, iar în 1966 a cântat pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Din 1967, solista a cântat la nunţi, botezuri şi petreceri. Catanga a făcut primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău. Aici a fost descoperită de Doina Badea, cu care a colaborat un an, ca solist instrumentist (acordeon). Ea împărțea scena de ani de zile cu soțul său, Aurel Pădureanu.

sursa foto SPYNEWS