Site icon Gazeta Râmniceană

Râmnicean prins conducând cu 192 km/h în localitate

Un șofer a fost prins conducând cu 192 km/h în localitate, pe drumul DN2E85, în Poșta Câlnău. Viteza record a fost înregistrată ieri, 24 ianuarie, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

În perioada 21-24 Ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Buzău, au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză  și pentru prevenirea producerrii de accidente rutiere prin amplasarea aparatelor radar în sistem cascadă, în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Ialomița.

În cadrul acțiunii, cu cea mai mare viteză – 192 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 37 de ani, din Râmnicu Sărat, care rula pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării  contravenționale cu amendă, iar ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioada de 90 de zile.

Alte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului,pentru circulația unui vehicul pe contrasens, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exit mobile version