Panouri pentru conștientizarea și responsabilizarea râmnicenilor

Depozitarea necontrolată a deșeurilor, INTERZIS!”, este mesajul regăsit pe panourile informative amplasate în anumite zone ale Municipiului Râmnicu Sărat, de către Administrația Domeniului Public, pentru a stopa acțiunile râmnicenilor care pun în pericol, atât sănătatea, cât și mediul înconjurator.

În acest sens, pentru conștientizarea și responsabilizarea râmnicenilor, au fost montate panouri informative privind interzicerea depozitării necontrolate a deșeurilor pe strada Câineni (la fostul ștrand) și Strada 8 Martie (fosta unitate militară).


În conformitate cu prevederile ART 94, alin.1, lit. m din OUG Nr 195/2005 actualizată, privind protecția mediului și a ART 2 din HCL Nr 59/2015 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind administrarea și gospodărirea domeniului public și privat al municipiului, se interzice depozitarea deșeurilor de orice fel pe amplasamente neautorizate în acest sens de către persoane fizice și juridice.”

transmit reprezentanții ADP Râmnicu Sărat

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională în valoare de 6.000 până la 50.000 lei.

Apelăm la spiritul civic al râmnicenilor pentru a păstra curățenia și pentru a proteja mobilierul urban. Lucrurile și gesturile simple cum ar fi ridicarea unei hârtii de pe jos și punerea în coșul de gunoi chiar ne pot îmbunătăţi traiul. Atitudinea este cea care face diferenţa!

transmit reprezentanții ADP Râmnicu Sărat