VIDEO| Strada Jitia din Râmnicu Sărat, INCLUSĂ ÎN LISTA DE INVESTIȚII a municipiului. Lucrările de asfaltare vor fi executate anul acesta

Modernizarea străzilor și a rețelei de alimentare cu apă reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat. Fapt ce confirmă și dezbaterile din ultima perioadă din mediul online în ceea ce privește situația străzilor cu precădere strada Jitia, pe care s-au realizat investiții majore precum schimbarea rețelei de apă, care au necesitat săpături la mare adâncime, în acest fel, strada a pierdut o mare parte din stratul de piatră și deși au fost făcute mai multe intervenții din partea Administrației Domneniului Public, de reprofilare și balastare locală, în situația unor ploi abundente sau a dezghețului stratului de zăpadă, strada s-a umplut de apă și noroi, așa cum este și în acest moment.

Autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că strada Jitia a fost inclusă în lista de investiții a municipiului în ultimii ani, dar ea nu a fost modernizată până acum deoarece era nevoie să se schimbe rețele de apă și branșamentele tuturor locuințelor, coloane foarte vechi și care aveau durata de utilizare depășită de mult.

În cazul în care strada ar fi fost asfaltată fără a se înlocui aceste coloane ea ar fi ajuns foarte repede în situația altor artere din oraș, care imediat după asfaltare au suferit zeci de avarii și intervenții care au distrus stratul de asfalt. Exemplul Străzilor Principele Ferdinand, Drăgăicii, Alexandru Sihleanu, 22 Decembrie, străzi care au fost asfaltate, fără a fi înlocuite mai întâi rețelele de apă.

Strada Jitia a fost inclusă în Planul de Investiții al Companiei de Apă în anul 2019 și după parcurgerea tuturor procedurilor de autorizare și achiziție a lucrărilor, rețelele au fost schimbate în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022.

În ceea ce privește situația străzii Jitia, a fost demarat procesul de achiziție a serviciilor de expertizare și a DALI, iar în bugetul anului 2023 a fost aprobată suma de 2 milioane de lei pentru modernizarea acestei străzi. Așadar , în acest moment, mai sunt de parcurs câteva etape procedurale, iar lucrările de asfaltare vor fi executate până la finalul anului.