JURNALUL UNUI TÂNĂR RÂMNICEAN

Februarie a fost o lună plină de activități, unde am încercat să mă dedic complet tinerilor din comunitatea unde am crescut și m-am format. Ce s-a realizat luna aceasta? Iată mai jos agenda activităților.

Ionuț dumitrașcu, FACILITATOR

1. Dezvoltare personală în context vocațional. 𝟭𝟮.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

O activitate din cadrul proiectului ” Descoperă-ți Cariera Râmnicu Sărat” unde s-a pus accentul pe individ, subliniind necesitatea de autocunoaștere în procesul profesional pe care și-l doresc.

2. Ediția I Radio Cariera – domeniul financiar. 𝟭𝟴.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

Împreună cu Ciprian Andrei Anton și grupul de iniatiativa a proiectului ” Descoperă-ți Cariera Râmnicu SăratBianca Florentina, Stefania Radu si Catinca Gobeaja am reușit să le oferim o nouă percepție asupra acestui domeniu. Experienta acumulată de către Ciprian și sfaturile împărtășite de acesta către participanți îmbinate cu simularea unui interviu din poziția de angajator – angajat au oferit participantului un nou orizont privind domeniul financiar.

𝟯. Ediția II Cariera – domeniul psihologic. 𝟮𝟱.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

Alături de doamna Roxana Dumitriu, unpsiholog foarte apreciat în comunitatea din Municipiul Râmnicu Sărat, le-am oferit participanților șansa de a explora acest domeniu plin de ascunzișuri și de a simula experienta de a fi psiholog și de a fi consultat depășind stereotipurile sociale privind acest parcurs.

𝟰. Photo și Shop. 𝟮𝟲.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

O activitate cu creativitate, o activitate desfășurată in „Competences EmPower Youth”.! Participanții și-au setat așteptările privind acest modul de Photoshop și ce anume și-ar dori să învețe pe parcursul proiectului, realizând și un joc în care participanţi au fost nevoiți să realizeze un logo cu ce aveau prin buzunare.

5. Cum oferim sens cuvintelor? 𝟭𝟮.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

O activitate din cadrul proiectului „Competences EmPower Youth” unde alături de George Iordache tinerii implicați au învățat cum să scrie un articol catchy, interactiv și cât mai bine structurat. La final cele mai bune articolele redactate de participanţi au fost publicate pe site-urile Europe Direct Râmnicu Sărat, Asociatia de Tineret ONIX și Gazeta Râmniceană

𝟲. Activitate de prevenire a bullying-ului. 𝟭𝟱.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

O activitate de prevenire a bullying-ului în cadrul Școli Gimnaziale nr 5 „Vasile Cristoforeanu” din Municipiul Râmnicu Sărat unde împreună cu elevii de clasa a VIII-a am realizat o ora de activitate despre cum bullying-ul ne afectează viață, cum oferim bullying fără să ne dăm seama și ce simte persoană care este supusă unui astfel de tratament.

𝟳. Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret. 𝟮𝟲.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟯

Un prim pas realizat de către tineri pentru tineri, un pas decisiv în identificarea problemelor cu care tineri din comunitate se lovesc și cum o să identificăm soluții pentru acestea. Felicitări Rares Pruteanu pentru facilitare!

𝟴. Participare la cursul de Formare în tehnici de Comunicare și Relații Publice.

Proiectul “Construim comunități și oameni prin dialog structurat și participare publică” a început pe 18.02.2023 cu activitatea formativă prin cursul de Asistent Comunicare și Relații Publice, la care iau parte 60 de participanți, distribuiți în 3 grupe de lucru.

„Le mulțumesc tuturor participanților, tuturor persoanelor care au făcut ca aceste activități să aibă loc!”

Transmite Ionuț dumitrașcu, FACILITATOR