Cinci persoane blocate cu mașina în noroi

Un incident mai puțin obișnuit s-a produs în a doua zi de Paște, pe un drum forestier din apropierea unei localități din județul Buzău. Jandarmii au intervenit pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau cinci persoane, dintre care trei copii.     

În urma unui apel la 112, jandarmii au fost anunțați despre faptul că un autoturism a rămas blocat în noroi pe un drum forestier din apropierea localității Buduile/Bozioru, fiind vorba despre doi adulți și trei copii care, după vizitarea unor obiective turistice din județul Buzău, încercau să se întoarcă acasă, în București.

Deși traseul indicat de aplicația de navigație a fost respectat, autoturismul nu a mai putut înainta, existând pericolul de a rămâne în sălbăticie după lăsarea întunericului.

În scurt timp, după apelul 112, jandarmii montani au sosit în locul indicat, alături de lucrători ai ISU Buzău, reprezentanți ai administrației publice locale a comunei Bozioru, precum și de voluntari din localitate, această echipă reușind să scoată autoturismul din noroi.

Fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își continue deplasarea, în siguranță.

“Pentru a evita astfel de situații, vă recomandăm să vă informați cu privire la prognoza meteo, să nu vă aventurați pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țineti cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgeți iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicitați ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.” Transmit reprezentații IJJ Buzău