Ziua recoltei la GPP “Lumea Copilăriei” Râmnicu Sărat

Culorile vii ale toamnei și entuziasmul din inimile copiilor au marcat vineri un eveniment deosebit în urbea râmnicenilor. Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Copilăriei” a ținut să celebreze Ziua Recoltei printr-o serie de activități vibrante, ce au subliniat comuniunea omului cu natura.

Jocul, activitățile practice și voia bună au fost sărbătorite împreună de cei peste 200 de copii și părinții acestora, alături de cadrele didactice, printre culorile și decorul toamnei. Respectul față de natură, cultivat încă de la vârste fragede, prin parteneriatul grădiniță-familie-comunitate reprezintă o cale de urmat pentru un viitor sănătos.

Activitățile pregătite de cei mici, din mai multe domenii, au dus la crearea unor obiecte funcționale, utile, folosind bogățiile oferite de natură.

„Sperăm să păstrăm o tradiție a acestui eveniment prin care sunt cultivate o serie de valori extrem de neglijate în prezent. Respectul față de natură și roadele ei ar trebui să fie un reflex voluntar în societatea actuală, la fel cum e și în cazul reciclării. Suntem ai naturii tributari, și nu trebuie să uităm acest lucru. Învățăm să iubim natura si creăm un viitor mai bun. Totodată, ne bucurăm să vedem implicarea uriașă a părinților noștri, care au contribuit și participat direct la activitățile acestui eveniment”. Transmite directorul unității, Andreea Elena Simion.

La eveniment au participat primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea și reprezentații Inspectoratului școlar județean Buzău.