“ Disco 80’ ” a revenit la Râmnicu Sărat. Retro Party pe vinyl cu Sorin Lupașcu

Cel mai cunoscut DJ din perioada României comuniste, Sorin Lupașcu, a recreat, vineri seară la Râmnicu Sărat, în foaierul Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu”, atmosfera discotecilor din anii 80’, într-un retro party pe vinyl. Petrecerea a avut loc după vizionarea documentarului “Playback”, în care, protagonist este chiar îndrăgitul DJ.

Evenimentul de vineri seară s-a desfășurat în cadrul festivalului “Caravana Serile Filmului Românesc”, care a ajuns la Râmnicu Sărat cu invitați de excepție, precum criticul de film Irina-Margareta Nistor, regizorul Cătălin Saizescu și actorii Nicodim Ungureanu, Georgiana Saizescu, iar timp de trei zile, 3-5 Noiembrie, pe marele ecran de la Centrul Cultural “Florica Cristoforeanu”, vor rula filme-capodoperă, producții noi și documentare care scriu istorie.

Prima seară de festival a debutat cu o conferință de presă, la care au luat parte criticul de film Irina-Margareta Nistor, DJ și protagonist Sorin Lupașcu, directorul festivalului Andrei Giurgia, autoritățile locale din Municipiul Râmnicu Sărat, reprezentații Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” și jurnaliștii locali.

Conferința de presă deschisă de directorul festivalului, Andrei Giurgia.
Irina-Margareta Nistor, în cadrul conferinței de presă, susținută la sediul CCFC


Sorin Lupașcu, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul CCFC

După conferința de presă, Râmnicenii prezenți in sala de spectacole a Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu”, au avut ocazia să vizioneze documentarul “Playback”, care aduce în discuţie perioada discotecilor din România anilor ‘70-’80, urmărind discret tranziţia societăţii româneşti către prezent.

Faptul ca Râmnicu Sărat a fost ales să facă parte din acest circuit al filmelor românești este o onoare pentru noi. Invit tinerii să își dea întâlnire la cinematograf.”, sunt cuvintele primarului Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, care a fost prezent la eveniment.

Seara s-a încheiat cu o petrecere retro pe vinyl, unde “DJ-ul discotecilor din vremea comunismului”, Sorin Lupașcu, a mixat piese celebre pentru Râmnicenii prezenți la eveniment.


Festivalul “Caravana Serile Filmului Românesc va continua astăzi, dar și duminică după următorul program:

  • 𝗦𝗮𝗺𝗯𝗮𝘁𝗮 – 𝟬𝟰.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯  ora 15:00 : 𝟲,𝟵 𝗣𝗘 𝗦𝗖𝗔𝗥𝗔 𝗥𝗜𝗖𝗛𝗧𝗘𝗥 (2017)  
  • ora 18:00 : 𝗟𝗜𝗕𝗘𝗥𝗧𝗔𝗧𝗘 (2023) Invitat Nicodim Ungureanu
  • 𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮 – 𝟬𝟱.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯  ora 11:00 : 𝗛𝗔𝗣𝗣𝗬 𝗙𝗘𝗘𝗧 𝟮 (Desene dublate in limba romana )  
  • ora 14:00 : 𝗦𝗢𝗦𝗘𝗦𝗖 𝗣𝗔𝗦𝗔𝗥𝗜𝗟𝗘 𝗖𝗔𝗟𝗔𝗧𝗢𝗔𝗥𝗘 (1984 )  
  • ora 17:00 : 𝗩𝗜𝗦𝗨𝗟 (2023) Invitati Georgiana Saizescu si Catalin Saizescu

Evenimentul este organizat de ARTIS în colaborare cu Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și Consiliul Local Municipal. Participarea la toate evenimentele programate în cadrul SFR este gratuită.