Concert emoționant la Roma. NEMURITORII au cântat duminică pentru românii din străinătate

Trupa “Nemuritorii” a cântat la Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru românii plecați în străinătate. Îndrăgiții artiști buzoieni au concertat duminică, 27 Noiembrie, pe scena Teatrului “Italia” din Roma, încântând comunitatea de români cu renumitele piese “Visez casa părintească”, “viața tu ești ca o ață”, “viața-i viață”, dar și Cântece patriotice care au stârnit emoții și lacrimi.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans în Italia, acolo unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate. Duminică seară, la Roma, a avut loc Festivalul de Muzică Populară “Benone Sinulescu”, ediția a V-a, care a adunat, în același loc, artiști și sute de români. Eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei României în Italia. 

Printre artiștii care au urcat pe scena Teatrului “Italia” din Roma, se numără și Trupa “Nemuritorii”, cel mai iubit grup folcloric din județul Buzău, care a străbătut România, dar și Europa în lung și în lat la concerte, însă, cu toate acestea, spun despre românii din diaspora că sunt un public aparte, cu trăiri mult mai intense.

Concertele în afara țării sunt extrem de emoționante pentru membrii trupei “Nemuritorii”, artiștii au dezvăluit că atmosfera este mult mai puternică pentru că românii sunt măcinați de dorul de casă, iar muzica lor reușește să îi apropie de familia pe care au lăsat-o în România.

Ne-am simțit minunat…plini de emoție cu drag că revedem românii din Diaspora.
Publicul a fost foarte primitor, se vedea pe fața lor dorul de țară…de cei dragi.

Ne-au răsplătit prestația cu multe aplauze…la sfârșit am cântat un cântec patriotic la care publicul s-a ridicat în picioare..mulți fiind cu lacrimi în ochi

Am mai fost în Roma de câteva ori, dar acum am simțit românii și mai uniți..credem că este din pricina pauzei legate de pandemie, când evenimentele de acest gen le-au lipsit….și nouă și lor….”

Transmit membrii trupei “Nemuritorii”

La finalul evenimentului, “Nemuritorii” au primit din partea „Romit Tv” titlul de “Români de Excelență în Diaspora”.

În acest an, îndrăgita trupă buzoiană, a împlinit 16 ani de activitate și se poate mândri cu un palmares impresionant. „Nemuritorii” au primit două discuri de aur și distincția de „Cea Mai Bună Trupă Etno din România”.

În decursul celor 16 ani de activitate au lansat 15 albume și 110 videoclipuri, însă nu se vor opri aici, „Nemuritorii” au pregătit, pentru perioada următoare, multe surpize pentru fani.